Winterhorn 2.4.2018

Za podaljšani vikend sem bil na obisku v Zürichu. Vreme je bilo nekam prvoaprilsko, tako da smo bili v soboto v dolini, v nedeljo pa smo šli na izlet v Engelberg, kjer je bilo prav zimsko vzdušje.

V ponedeljek sva se z Andrejem sama zapeljala v Andermatt, tam je zapadlo veliko snega na še več podlage. Zaradi nevarnosti plazov sva se podala na Winterhorn, ki je v takih razmerah (in najbrž kar nasploh) priljubljena tura, saj spodnji del poteka po nekdanjem smučišču. Tokrat je bilo obiska toliko več, saj je bila cesta naprej proti Realpu zaradi plazov zaprta.

Kljub precejšnji omejenosti pri izbiri varne ture sem bil prav zadovoljen v primerjavi z mojim prejšnjim obiskom Andermatta, ko je bilo snega premalo, prav tako pa tudi razgledov. Zdaj sem končno vsaj dobil vtis o razsežnostih in predvsem o možnostih za nadaljnje obiske.

Vzpon ni nič kaj posebnega (razen, seveda, razgledov!), popestritev pa je prišla v obliki močnega fena, da so se nama “tla” pod nogami ves čas premikala. Kakšnega mraza res ni bilo, a v zgornjem delu je bil veter že kar preveč nadležen. Zaključila sva na grebenu, saj je do vrha bolj strmo (beri: sumljivo) pobočje. Tudi smuka zaradi vetra ni bila za prehvaliti. Konec koncev pa nisem šel na obisk samo zaradi smučanja, tako da je bil praznični vikend lepo izkoriščen.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.