Svačica iz Podna 7.4.2018

Končno je prišla prava pomlad, tudi v gore. Kar malce smo se razvadili na pozno vstajanje in krajše ture, ko pa je zima tako dolgo vztrajala. Po drugi strani pa smo zdaj nagrajeni z obilo sonca, razgledi in odlično smuko.

V soboto smo se z Marušo in bratoma Hočevar zapeljali čez Ljubelj v Poden. Snega je še dovolj, jutro je bilo precej mrzlo, a so nas takoj pogreli pogledi proti belim vršacem nad nami. V severnih stenah je snega še vedno veliko in ambient v dolini je zares krasen. V senci je bilo še močno pomrznjeno, pobočje pod sedlom Belščica pa je bilo že takoj zjutraj v soncu, tako da smo brez težav prišli gor na smučeh.

V jutranjem mrazu smo sicer začeli razmišljati, da bi lahko podaljšali turo do Stola, a preden smo prišli do sedla se je izkazalo, da je že pred deseto dovolj ojuženo in da bo pametneje zgodaj v dolino. Zato smo se povzpeli na bližnjo Svačico in se na vrhu nekaj časa razgledovali ter posedali na soncu.

Okoli 10:30 smo odsmučali v super razmerah od vrha in vse do zadnjih travnikov, po katerih smo prismučali naravnost do Podnarja. Skoraj prekratka tura, a saj je bilo tudi posedanje na soncu pri Podnarju dobro zapravljen čas…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.