Pristovški Storžič 25.3.2018

Pristovški Storžič ni ravno tipičen turnosmučarski vrh, kar pa ni nujno slabo. Včeraj sem izvedel za dobre razmere in sem si rekel, da bo kot nalašč za kratko popoldansko turo.  Že skoraj sedem let nisem bil tu gor, kar je prava škoda, saj je vrh toliko odmaknjen, da je razgled zares izreden! No, tokrat me je še dodatno navdušil z boljšo smuko od pričakovane.

Od Jezerskega vrha najprej dolgo prečenje po cesti do Pastirkovega vrha, od tam pa se končno začne strmejši vzpon. In tudi meni se je začelo smejati, saj so bile smreke še bele, sneg pa suh in nedotaknjen. Le ena smučina me je vodila in mi tudi pri spustu služila za smerokaz.

Na vrhu sem bil šele ob šestih popoldne, a je bilo na soncu prav prijetno, da sem lahko nekaj časa užival v razgledih. Čisto na vrhu nekaj skorje od vetra, nižje potem obilje suhega snega po grebenu in nato desno po bližnjici skozi graben (kjer so bile stare plazovine!). Kar prehitro sem bil nazaj na cesti, ki je bila pomrznjena, čakal pa me je tudi kratek vzpon in še nekaj ceste nazaj do izhodišča. Saj tudi po tem ne bo postal moj priljubljen turnosmučarski vrh, za še kdaj v takem dnevu pa z veseljem!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.