Peitlernock 14.1.2023

Najboljši del včerajšnje ture je bilo zavedanje, da bo končno konec obupavanja pri iskanju in načrtovanju ture, kjer bi sredi zime lahko našli dovolj snega za “normalno” smučanje. Tokrat smo se vendarle odločili za obisk Nockbergov, ki nekako nikoli niso bili dovolj vabljivi. Iskreno povedano me tudi niso posebno navdušili, saj so vrhovi precej kopasti in neizraziti, tako da tudi razgledi in ambient niso pretirano atraktivni. Verjetno bi bil vtis drugačen, če bi bili gozdovi odeti v belo in bi drveli navzdol v globokem pršiču.

Izbrali smo si Peitlernock, ki naj bi bil manj obljuden – kakšna gneča mora biti potem šele na bolj znanih vrhovih?! Kakorkoli, po dolgem času nas je na izhodišču zeblo in tudi dovoljšna količina snega nas je razveselila, ko smo zakorakali po lepo ratrakirani cesti. Nato skozi gozd do planine Bärengrubenalm in po širokem hrbtu do vetrovnega vrha, vzpon je udoben in nenaporen. Tudi razgled z vrha seže daleč, skratka ni tako slabo kot se morda zdi iz uvoda.

Odsmučali smo po vzhodni strani grebena, zgoraj je bilo spihano, na strmini potem mehek sneg, vendar na “čudni” podlagi, šele nižje je postalo bolje v pršiču, a v malce preskromni količini, tako da je občasno motila razrita podlaga. Na planini Postmeisteralm smo se odločili za ponoven vzpon, saj bi bili drugače dlje časa v avtu kot na turi, kar se seveda ne spodobi. Zaključili smo kakšnih 100 metrov pod vrhom, da smo se izognili vetru in spihanim zgornjim pobočjem. Tokrat smo smučali po običajni smeri, torej zahodno od grebena. Kljub množičnemu dopoldanskemu obisku se je našlo nekaj pršiča, seveda tudi tu na razriti podlagi. Na koncu je bila smuka torej čisto spodobna, sploh glede na letošnji standard. Pa še tako smo komaj dovolj podaljšali turo, da smo upravičili daljšo vožnjo. K sreči prihaja zima, mi pa smo bili vseeno zadovoljni s sončnim dnem v novih krajih.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.