Mala Mojstrovka 25.12.2022

Kot je že običajno, tudi med letošnjimi prazniki ni veliko izbire smučarskih tur. A kot običajno, se prav Mojstrovke pogosto izkažejo za dobro izbiro. Razen kadar se ne. V nedeljo sredi dopoldneva je bilo na Vršiču nenavadno samotno, še manj nas je bilo ta dan na Mali Mojstrovki, na Veliki pa sploh ni bilo videti nikogar. Ob prevozni cesti in dobrih razmerah torej pravo razkošje.

Vzpon brez posebnosti, razen tega, da so s Primorske neutrudno pošiljali meglo čez prelaz, medtem ko je bilo zgoraj pošteno vroče. Vsaj na vrhu je pohladil veter za opomnik, da je vendarle še zima. Presenetljivo je bilo tudi v prejšnjih dneh malo obiska, tako da je bila smuka v skoraj nedotaknjenem in lepo omehčanem snegu zares uživaška. Toliko, da je bil zgornji del vreden ponovitve. Ob drugem spustu je šlo brez težav na smučeh do škrbine, tam se je treba skobacati čez rob, spodaj po plazu je nato bolj mešano, ampak čisto solidno vse do avta.

No, naslednji dan sta prišla Zoran in Matko, pa sem se jima pridružil, tokrat s ciljem na Veliko Mojstrovko. Kljub obetavnemu jutru se je na hitro pooblačilo, zato smo pod Grebencem zavili desno in se povzpeli na Šitno glavo. Smuka v megli ni bila ravno užitek, vseeno je šlo brez težav. Škoda le za slabo izbiro cilja, saj je bilo videti, kot da je oblak le nad Mojstrovkami. Vsaj pretegnili smo pa se.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.