Rodica 6.3.2021

Po tednih pomladi se je vrnila zima. Kdo ve za kako dolgo, zato je bilo treba znova v omari poiskati toplejše obleke in zjutraj skuhati čaj za na pot. Z Marušo sva se zjutraj odločila za Rodico, saj naj bi tam zapadlo največ snega. To, da preko tega grebena rado piha in se čezenj vlečejo oblaki, je pa že drugo vprašanje.

Ker sva po naravi pozitivna, naju najbrž ne bi spustili na gondolo, zato sva šla peš. Sneg je že kmalu nad prvim razcepom, torej praktično v dolini. Za uvod dolg sprehod po cesti in na planino Suha, kjer še vedno ni bilo videti sonca (niti ne dosti drugega v megli!?). No, kmalu se je odprlo in nad žlebom naju je pozdravilo sonce – vsaj za nekaj časa, saj je preko grebena veter venomer prinašal nove in nove oblake. Začuda nato na vrhu skoraj ni pihalo. Še bolj sva se čudila samoti, saj sva bila na vrhu prva in tudi za nama se je vzpenjala le peščica.

Kakorkoli, prav dolgo nisva čakala na mrazu. Po večkratnem odprtju neba sva odsmučala v oblačnem in že nekaj trenutkov kasneje uživala v soncu vse do doline. Zgoraj je bilo zaradi vetra bolj mešano: na odsekih trdo, a ne ledeno, vmes pa lepo mehko. Nižje je bilo vse bolje: pod Malo Rodico, Za ulcam, skozi žleb in vse do planine sva uživala v 10 cm deviškega na trdi podlagi. Tudi skozi gozd je šlo prav lepo po kakih 5 cm pršiča v zimsko okrašenem gozdu; podlage je itak še dovolj za nekaj časa. Tudi zgornji del ceste je še debelo zasnežen, v spodnjem delu je več kopnin, večino je zaenkrat še moč obvoziti po robu, dvakrat sva vmes snela smuči in se pripeljala streljal od avta. Ni kaj, Rodica nikoli ne razočara, kljub občasno muhastemu vremenu!

2 razmišljanji o “Rodica 6.3.2021

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.