Ciprnik in Visoka peč 24.5.2020

V nedeljo smo šli na damsko turo na razgledni balkon v naših enkratnih Julijcih. Po dolgem času z Marušo in Nežico, pridružila se nam je še Tanja, ki je še posebno pogrešala slovenske hribe. Od Jasne smo zagrizli strmo navzgor in med klepetom in občasnimi razgledi iz gozda dosegli Mojčin dom na Vitrancu. Po kratkem okrepčilu nas je Tanja zapustila, ostali pa smo nadaljevali po grebenu do Ciprnika, kjer sem bil, verjeli ali ne, prvič. A gotovo ne zadnjič.

Kot odlična odločitev se je izkazalo tudi nadaljevanje na sosednjo Visoko peč, ki ni daleč, čeprav se pot vmes dvakrat globoko spusti, da o nenormalni strmini sploh ne govorim. Vendar, kot smo slutili, je bil ves trud poplačan z enim najlepših razgledov daleč naokrog. In tudi po napornem povratku po isti poti smo bili še vedno bolj bogati kot prej.

Edina škoda je bila, da se je po kratki jasnini spet pooblačilo, nato pa se je dokončno zjasnilo, ko smo bili že nazaj pri Mojčinem domu, da je bilo kar težko v dolino. Pa brez skrbi: bomo kmalu spet našli izgovor, da se vrnemo tja gor!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.