Konj in Rzenik 30.5.2020

Iščem pristojni urad za vložitev predloga, da aprilsko vreme ni več sinonim za muhasto vreme, temveč se ga zamenja z majskim muhastim vremenom, saj je to že kar nekako običajno v zadnjih letih … Medtem pa je vendarle treba izkoristiti priložnosti za skok na lepše. Po dolgih osmih letih sem spet obiskal dolino Kamniške Bele, ki je tako blizu, da ponavadi kar pozabim na to možnost. No, danes se je izkazala za dobro izbiro in sem opravil prav lepo krožno turo, ki je kot nalašč tudi v tem majskem vremenu.

Jutro je bilo še dokaj obetavno, ko sem začel globoko v dolini. Že kmalu sem skrenil s poti in obiskal slap Orglice, ki ima trenutno kar veliko vode in je vreden ogleda. Prav blizu je tudi partizanska bolnica, kjer resda ni veliko za videti, a številne informativne table obisk naredijo zanimiv. Nato sem se vrnil kratek čas nazaj in nadaljeval na Presedljaj, od tam pa po grebenu na Konja. V tem času se je že pooblačilo, občasno je padlo celo nekaj kapelj dežja, vendar je občasno tudi posijalo sonce, tako da ni bilo povsem brezupno.

Sestopil sem na drugo stran in že kmalu zavil s poti po široki poseki na sosednji Rzenik, nato pa navzdol preko planine Rzenik na planino Dol. S planine sem sestopil po lovski stezici pod Martinj Turnom, ki se vije preko navidez neprehodnih strmin in strmih sten – ves čas udobno po naravnih prehodih, ki se začuda pojavijo za vsakim ovinkom (tu je morda na mestu opozorilo, da gre za ozko lovsko stezo, ki je občasno zelo izpostavljena). Na koncu je sicer treba kakšnih 10 minut po cesti nazaj do izhodišča, kljub temu je to zelo lep krog, vreden ponovitve (in to prej kot čez 8 let!).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.