Krniške skale 30.11.2019

Zadnjo novembrsko soboto smo končno dočakali sonce! Ker smo v naši sivi dolini že pozabili kako to zgleda, je bil seveda glavni cilj zaužiti čim več blagodejnih žarkov. Najbolj obetavno je kazalo na zahodu, zato smo se zapeljali na Mokrine (Nassfeld), kjer je tudi snega več kot dovolj. Ne samo to – tekom novembra se je zgoraj naredila idealna podlaga, da si lahko obetamo dobro sezono! Zdaj čakamo le še na pošiljko snega do nižjih leg.

Smučišče še ne obratuje, obiska je bilo kljub temu veliko, saj smo mnogi izkoristili priročno izhodišče za nabiranje smučarske kondicije. Tura na Krniške skale (Gartnerkofel) ni posebno dolga ali naporna, je pa lepo razgibana in razgledna, kljub nekaj hoje po progi v spodnjem delu. Naši pešaki so si turo malo popestrili z vzponom po eni od lepo zalitih grap in do vrha po razgibanem grebenu, kjer je bilo menda bolj kložasto. Vsekakor se letos obetajo tudi enkratne razmere za zahtevnejše zimske vzpone.

Smuka ni bila ravno za vriskat, ampak zgoraj prav solidna po dobro utrjeni podlagi, nižje po progi pa precej ledena, da nam je kar pretreslo kosti. V vsakem primeru je bil cilj dosežen, da bomo lažje potrpeli v tej sivini do naslednjega sončnega dne tam gor …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.