Plazje 31.3.2019

Danes na eni senčni turi v izogib žgočemu soncu. Na smuči sem stopil takoj pri avtu in po ledeni cesti do planine, kjer na travnikih za kakih 100 m zmanjka snega. Naprej skozi gozd se za vzpon še najdejo zvezni prehodi. Plazovina pod vstopom v Plazje ne ovira prehoda, vse do škrbine gre brez posebnosti, a ves čas s srenači. V senci je bilo prav hladno in ob rahlem vetru prijetno za vzpon.

Na Klanški škrbini sem prestopil na sončno stran, kjer je že dovolj trave za posedanje. Prav posebne motivacije za nadaljevanje danes nisem imel pa tudi tam pod Mangartom vsaj od daleč ni bilo videti posebno dobrih razmer. Zato sem si privoščil dolg odmor in se počasi odpravil nazaj.

S škrbine sem oddrsal zgornjo ožino, nato se odpre široko smučišče. Žal je bilo že precej zvoženo in razrito, a večinoma dokaj mehko, da je šlo čisto solidno. Tudi kamenja še zelo malo. Spodaj sem se plazovini izognil levo skozi gozd, nato pa po hudourniški strugi udoben smuk vse do planine. Ob robu gozda sem z nekaj trme prišel do ceste z enim snemanjem smuči in po še vedno ledeni cesti do avta. Sploh ne slabo glede na letošnjo sušno zimo. Če bo prihodnji teden padlo še kaj snega, bi znalo biti že prav super.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.