Martuljkovi slapovi – Rutarski Vršič – Skočniki 26.5.2018

Potep po martuljškem kraljestvu je vedno nekaj posebnega – pa čeprav točno to pričakuješ. Tokrat sem se odpravil ob potoku Martuljek navzgor, skozi divjo sotesko, kjer je odmevalo žuborenje s snežnico bogatega potoka. Slapovi so v tem času še bolj mogočni kot sicer.

Nadaljeval sem naprej do krnice Za Akom, kjer se na ogled postavi drugačen zaklad v podobi nebotičnih kupov skal zvenečih imen. Zaželel sem si obiskati sosednjo dolino, pa se mi je na pot postavil nek nepomemben vršič, ki bi lahko bil eden najlepših razglednikov, ko bi le ne bil tako poraščen. Včasih je tudi delno zakrito privlačno.

Le delno odkrito se skriva tudi ob Belem potoku, ki skače v nedoumljive globine in ustvarja popolnost. Še prečna pot do kolovoza, ki me pripelje točno tja, kamor sem hotel – v ledeni potok Martuljek!

3 razmišljanja o “Martuljkovi slapovi – Rutarski Vršič – Skočniki 26.5.2018

  1. Ema

    Jaz sem pred dvema letoma že bila na Rutarskem Vršiču, gor in dol sem šla iz Aka. Zdaj bi šla še pot mimo Skocnikov, pa me zanima, kako se sledi pot v dolino Belega potoka. Za Kom me vedno kdo vpraša, če vem, kje je trojka, jaz pa rečem, da ne vem, čeprav grem vedno še do bivija, a sem zleht, baje naj se nebi obešalo na veliki zvon, kje je. 😎😉

  2. Robi: gpx žal nimam, lahko pomagam samo s kakšnim opisom in nasvetom…
    Ema: lovska pot ob Belem potoku je kar dobro uhojena, tako da ni težav slediti. S tem da pot ne pelje čisto do slapov in jih je treba malo poiskati v brezpotnem gozdu, ampak je vse dokaj blizu, ne bi smel biti problem.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.