Ovčji vrh 24.3.2018

Končno spet ena sončna sobota, le razmere je bilo tokrat težje najti. Z Marušo in Jerotom smo poiskusili srečo na avstrijski strani Karavank in smo se zapeljali v Medvedji dol. Parkirali smo seveda na spodnjem parkirišču in po cesti navzgor.

Odprlo se nam je precej možnosti, a z nobeno nismo bili zadovoljni, pač razvajeni po letošnji sezoni… Največ ljudi je šlo proti Vajnežu, mi smo se tam bali skorje. Pod Stolom je bilo že od daleč videti kložasto. Tudi do sedla Belščica podobno in čeprav smo se nekako odločili za Svačico, smo nadaljevali še naprej za vogal. Tam bi lahko sicer že prečili v Poden in z druge strani na Svačico pa se nam ni zdelo posebno mikavno. Pa še oblaki so se začeli nabirati z juga.

Tako smo na koncu zavili na JV greben Ovčjega vrha. Če že smuka ne bo najboljša, smo imeli vsaj zelo razgleden vzpon. Direktno na jug je seveda že splazeno, dve napoki zgoraj še grozita. Mi smo smučali po JZ grebenu, ki je že precej zvožen, čeprav smo ob robu še našli nekaj zavojev v pršiču. Nižje zoprna skorja, nad planino pa že delno predelan ojužen sneg. Pod planino nekaj lepih zavojev v napihancu, nato pa po cesti in po bližnjicah skozi gozd do avta. Precej mešana smuka torej, ampak niti ne tako slaba kot smo se bali.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.