Zgornja Špranja 28.2.2018

Danes je bil čudovit dan v Zajzeri. Včeraj je javil Tomaž, da so tam dobre razmere in da so nam zgazili, tako da sva šla z Maretom pogledat. Res sva bila tam bolj malo na soncu, ampak bogato zasnežena dolina, obdana s sijočimi vršaci se je ta dan kazala v najlepši luči. Povrhu pa je ponujala še odlično smuko.

Za jutranje ogrevanje sva zastavila poskočen korak po tekaški stezi in brez daljših postankov nadaljevala skozi gozd in skozi kanjon, nad katerim se odpre krnica Zgornja Špranja. Strmina narašča in kmalu sva se znašla na vstopu v žleb pod Škrbino Prednje špranje.

Dva sta tik pred nama odsmučala, midva pa sva zgazila še dva okljuka višje, nato pa odnehala. Krnica je dobro skrita, zato veter v zadnjih dneh ni naredil škode, v žlebu pa so bile razmere bolj mešane in rajši nisva tvegala naprej. Malo za nama sta prišla še dva Avstrijca, ki sta nadaljevala še višje, ampak ju nisva čakala, da bi videla, če sta šla vse do škrbine.

Smuka po enakomernih pobočjih krnice je bila enkratna, sneg je še suh, zaloge celca so izdatne. V kanjonu je stara podlaga razrita, spodaj v gozdu še pršič, za finale pa še nekaj teka po progi do avta. Lepo izkoriščen dan pred novim poslabšanjem.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.