Obergail 28.12.2017

Naslednji dve objavi bi si bolj zaslužili oznako turni pohod kot turna smuka. V sredo smo imeli dan počitka, saj je cel dan snežilo; zjutraj še bolj rahlo, popoldne in zvečer pa so se z neba stresale debele snežinke in do jutra je bila dolina globoko zasnežena, višje pa je padlo 1 meter snega. Ker tudi stara podlaga ni bila ugodna, je bila plazovna nevarnost 4. stopnje in možnosti v neznanih terenih so se nam močno skrčile.

Pred dvemi dnevi smo si med vožnjo od daleč ogledali eno od možnosti, ki se nam je zdela primerna. Spet smo se zapeljali v Lesachtal in zavili v vas Obergail pod Gamskoflom. Lahko bi se zapeljali do vrha vasi, ki je posejana po pobočju, a ker je bila cesta zasnežena, smo parkirali kar spodaj in se na smučeh sprehodili skozi vas.

Po gozdni cesti je domačinka kratek čas gazila, nato pa obrnila. Mi smo od konca njene špure vztrajali z gaženjem v globokem snegu, ki se je tudi na smučeh prediral do kolen in vse skupaj je potekalo kot v počasnem posnetku. Ko nam je na skoraj ravni cesti počilo pod nogami, smo obrnili, saj v takem ni imelo smisla nadaljevati.

Navzdol smo lahko peljali le po naši špuri, drugje je bilo snega enostavno preveč. Tudi po travnikih v vasi nismo uspeli narediti niti enega pravega zavoja. Smo se pa nedvomno lepo razmigali in se naužili zimske idile, kljub sivemu vremenu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.