Murnovec in Lepi vrh 3.12.2017

Če je bilo včeraj na Šavniku čudovito, je bilo danes s soncem in brez vetra še toliko lepše. Smuka pa je bila približno podobno enkratna.

Spet smo se zapeljali v Srednji vrh in po dolgi cesti ob Hladniku ter navzgor na Murnovec, ki nas je sprejel v najlepšem zimskem okrasju in nam ponudil neverjetne razglede. Do vrha smo imeli tokrat za spremembo že špuro, vendar so predhodniki smučali bolj desno, tako da smo odvriskali naravnost navzdol in malo nad lovsko kočo ponovno vpregli pse za vzpon ob Žlebnici. Spodaj ob potoku je bilo res mučno in strmo, višje je šlo po idilični (in ledeno mrzli!) dolinici lažje, čeprav smo se kar dobro nagazili do sedla.

S sedla levo po špuri na Lepi vrh in spet po še deviškem pršiču v pravljično Železnico. Bilo je res prelepo, a za slikanje ni bilo časa, saj je bilo preveč uživaško smučati. Po Železnici je bilo že bolj zvoženo, tam gre itak le naravnost, ob Jermanu potem klasičen oviratlon in za zaključek še zadnji travnik, kjer smo smučali bolj po travi, vse do vasi. Super vikend, tako da bo zdaj prav v redu nekaj dni sedenja v pisarni… Potem pa nova pošiljka in veseli december bo še bolj vesel.

Razmišljanje o “Murnovec in Lepi vrh 3.12.2017

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.