Krofička 9.9.2017

V zadnjem mesecu sem prehodil kar nekaj meni še nepoznanih poti na Solčavskem – in pri tem vedno zelo užival. Tokrat smo šli z Marušo, Slavi in Džanijem iskat lepše vreme na ono stran, kjer smo našli prav lepo turo na varnem pred dežjem.

Mimo koče na Klemenči jami in pod mogočno severno steno Ojstrice, katere vršni del je bil na debelo oblečen v grozeče oblake. Malo pod Škrbino smo se odcepili z markirane poti in se s pomočjo nekaj napol potrganih jeklenic strmo dvignili na sončne travnike pod vrhom Krofičke. Do vrha smo si malce popestrili življenje in namesto po stezi splezali do vrha po izpostavljeni rampi.

Na vrhu nas je zamajal močan in mrzel veter, ki je preganjal meglice, da smo imeli en trenutek sonce in razglede na sever, sekundo kasneje pa le še belino vsepovsod. Sprva smo mislili nadaljevati po grebenu proti severu, a smo si to pustili za kakšen manj vetroven dan. Sestopili smo po ne preveč udobni markirani poti, kjer so nekatere jeklenice v prav tako slabem stanju kot na lovski poti, le da so skale okrašene z markacijami. Lepo izkoriščen dan ob pravem času na pravem kraju.

2 razmišljanji o “Krofička 9.9.2017

  1. Ema

    Klemenca jama je zame najlepša planina v KSA. V solcavskem in logarskem koncu je veliko lepih tur in sprehodov, jaz jih tudi sedaj odkrivam, vidim, da nekaterih poti ne obešajo na velik zvon, npr. Matkov škaf.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.