Vajnež 25.3.2017

Na lovu za snegom sva šla z Urbanom na obisk k medvedom (v Bärental). Medvedov sicer nisva srečala, a glede na pomladne razmere gotovo ne spijo več…

Če so še prejšnjo nedeljo prismučali do avta, so visoke temperature in majhna količina snega v nekaj dneh poskrbeli za precej drugačno stanje. Tako sva se najprej peš sprehodila po cesti do roba gozda, kjer sva presedlala na smuči. Prvotni načrt je bil Vajnež pa naju je sprva vleklo proti Stolu, za dodatno zmedo je poskrbela še megla, ki se je vzela kdo ve od kod. Vendar je bila noč na oni strani jasna in sneg je bil pomrznjen, zato sva vseeno zavila proti osončenim pobočjem pod Vajnežem in kmalu pustila meglo pod seboj.

Na soncu nama je hitro postalo vroče in tudi sneg je bil že med vzponom razmočen. Smuči sva pustila v žlebu kakih 100m pod vrhom, saj je zgoraj snega že kritično malo, občasno tudi kritično nič. Sprehodila sva se na slovensko stran in do vrha Vajneža, kjer je tudi že več trave kot snega.

Nazaj do smuči in po južnem snegu po širnih pobočjih, kjer se je kljub vsemu dalo prav spodobno vijugati. Preboj skozi gozd in slalom med rušjem, nato počasi nekaj ovinkov po komaj še zasneženi cesti in za konec 10 minut peš do avta. Glede na vsesplošno žalost še prav v redu tura.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.