Nad Šitom glava, Mala in Velika Mojstrovka 19.3.2017

Ta vikend smo imeli občni zbor društva, letos zopet v Koči na gozdu. Jaz sem prišel šele v soboto popoldne na večerni program, v nedeljo pa – kam drugam – na Mojstrovke.

Če je bil občni zbor letos slabše obiskan, pa to ne velja za Vršič! Kopna cesta, dobre razmere in lepo vreme so privabili ogromno ljudi, ki so lezli po vseh grapah in smučali z vseh strani. Gneča je bila celo na Zadnji Mojstrovki, ki običajno sameva…

Mi pa smo bili le štirje na smučeh (vsi ostali so plezali po grapah) in skupaj smo se povzpeli na Nad Šitom glavo. Jaka in Gal sta tam zaključila in smučala po isti smeri nazaj, z Duškotom pa sva nadaljevala peš na Malo Mojstrovko. Najlepše nama je izgledalo kar naravnost v okviru Smeri ob rebru, ki presenetljivo še ni bila shojena. Tako sva se malo nagazila, ampak razmere so bile dobre in je bilo prav uživaško. Višje sva zavila v levo do zgornjega dela Župančičeve grape, kjer so lepo utrjene stopnice.

Z vrha sva kar nadaljevala naprej na Veliko Mojstrovko in še kratek čas po grebenu dokler nisva zagledala lepega prehoda navzdol. Smučala sva naravnost dol po še nezvoženem pobočju in nižje ujela prehod v Drevesnico. Zgornji del je bil zelo uživaški, spodaj pa naju je namučil že močno razmočen sneg. Kljub temu sva pripeljala do planine, od koder naju je čakalo še nekaj vzpona nazaj na Vršič.

Kar lepa tura, Mojstrovke vedno ponudijo obilo raznolikih možnosti, da ni dolgčas. Snega je zaenkrat dovolj, a glede na vroče obete se mu slabo piše…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.