Klek 14.1.2017

Končno sneg tudi pri nas! Seveda smo šli takoj preverit koliko ga je. Sodeč po ARSU naj bi ga bilo na Planini pod Golico 40 cm; dovolj obetavno, da smo šli z Marušo in Maretom proti Kleku.

Saj smo kmalu videli, da je bila tokratna pošiljka preskromna za smučarsko pravljico, pa vseeno sta sneg in sonce poskrbela za pravljičen dan v gorah. Kljub pozni uri je bil pred nami le eden, ki smo mu bili hvaležni za špuro, na vrhu smo srečali še enega, sicer pa smo uživali v miru in idili.

Da gre za lep vzpon na razgleden vrh je jasno, kar se tiče smučanja pa: snega je na vrhu grozno malo (spihano), tako da sprva sploh nismo vedeli kje bomo smučali! No, malo pod grebenom smo potem odsmučali naravnost do koče in je bilo prav v redu. Sonce je že malo ojužilo sneg, kar je bilo tokrat dobro, da nismo takoj prišli do tal. Skozi gozd pod planino pa je bilo treba bolj previdno. K sreči nam je uspelo brez škode na smučeh in na koncu smo zaključili povsem zadovoljni.

Vsekakor pa je snega v teh koncih še premalo za normalno smuko. Je pa zato, medtem ko smo mi uživali na soncu, v Avstriji še vedno snežilo, zato smo šli naslednji dan spet na sever, o tem pa v naslednji objavi…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.