Nad Lipanco 8.2.2015

Danes spet na Pokljuki. V tej sezoni sicer prvič na smučeh, tako da zakaj pa ne. Saj je vedno fajn, ne pravim, da sem se naveličal, vseeno pa bi bilo bolj zanimivo še kam drugam.

Prav zgodnji nismo bili, pa še tako sva bila z Deanom pred drugimi, zato sva šla kar sama, z ostalimi se bomo že srečali. Anže in Mare sta včeraj poročala o dobrih razmerah pod Brdi in tja smo bili vsi namenjeni. Sprva v prijetnem soncu, na grebenu pa naju je pričakal viharen veter, nad naju so se zgrinjali temni oblaki, tako da sva kar hitro potegnila do vrha – in se prav tako hitro tudi pripravila na smuko! Pogled na drugo stran je bil precej grozen: spihano do skal, ali še huje – do ruševja. Vseeno sva se skozi ruševje kar uspešno prebila do nižjih pobočij, kjer je bilo kljub občasni rahli skorjici super.

Nižje sva srečala Blaža in Jerota, ampak sva rekla, da imava dovolj. Še malo nižje sva nato srečala še Anžeta in Mareta, ki pa sta se namenila proti sedlu pod Lipanskim vrhom. Njun optimizem naju je premamil in sva šla za njima spet navzgor. Padlo je nekaj snežink, pa se je spet zjasnilo, ko smo prišli do spihanega grebena. Smuka malo slabša po skorji in nižje med rušjem in grmovjem. Od koče dol pa v redu, le občasno poškrta, ker manjka podlage. Spodaj sva se poslovila od Anžeta in Mareta, na parkingu pa spet srečala Blaža in Jerota, tako da se je na koncu vse lepo izšlo in nedelja je bila kvalitetno preživeta.

Razmišljanje o “Nad Lipanco 8.2.2015

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.