Risnjak 21.9.2014

Končno se nam je uspelo uskladiti za vikend na Platku – po vsem tem času se na vreme niti nismo ozirali. V petek smo ostali na Reki pri Zoranu in Ivi, v soboto pa gor v meglo in dež; ni bilo druge kot pivo in roštilj… No, ko je prišel še drugi del ekipe in kitara, je bilo tudi še kaj drugega 😉

Kakorkoli, v nedeljo se je megleno jutro začelo prevešati v presenetljivo lep dan, zato smo se odpravili na zrak. Nekaj jih je šlo na bližnji Snježnik, jaz sem tam že bil in sem se rajši pridružil Anji in Teji na poti proti Risnjaku, ki predstavlja osrčje istoimenskega narodnega parka v Gorskem kotarju.

Pot naredi precejšen ovinek, a k sreči se lepo vije skozi slikovit gozd. In kakšni prostrani gozdovi so tu! Divjina, tišina in spokojnost, na drugi strani pa lepo označene poti, kjer skoraj ne srečaš žive duše… Poleg tega pa je gozd v višjih legah že povsem jesenski! Skratka razgibana in pisana pot, sonce, razgledi – prav lepa tura je bila! Da se nismo vračali po isti poti, smo nazaj grede naredili ovinek v drugo smer – čez Lazac in po rimski cesti čez sedlo spet nazaj na Platak, kjer se je že pekla nova runda 🙂 Fajn vikend.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.