Jezerski Stog 22.6.2014

Danes sva šla z Zoranom na eno lepo in uživaško, delno pohodno, delno plezalno turo v Bohinjske konce. Jezerski Stog je razgleden in precej samoten vrh, z lepo jugovzhodno steno, v kateri je več krajših in ne pretežkih smeri – kot nalašč za začetek sezone.

Dostopa do stene je cca 2 uri, kar je verjetno eden glavnih razlogov, da je bila danes poleg naju tam le še ena naveza. Tudi prav, midva sva v vsakem primeru uživala. S planine Blato vodi zelo udobna pot preko prekrasne Krstenice in okoli Krsteniškega Stoga do pod stene.

Ker sva bila že pred osmo pod steno, sva si pač privoščila dve smeri. Začela sva z Levim stebrom (IV/III, 150m). Lepa in strma smer, dobra skala. Z vrha kratek sestop naokoli, kjer sva zagledala drugo navezo v smeri Jugovzhodni raz (IV/III, 160m). Zgledalo je lepo, pa sva šla še midva! Smer sicer poteka po lepo zračnem razu, a je žal precej krušljiva, nismo bili najbolj navdušeni. Kljub temu fajn.

Imela sva kar dovolj, tako da sva se vrnila na Krstenico, si privoščila malico z razgledom in nazaj dol. Lepa nedelja, vetrček je skrbel, da ni bilo prevroče, hribi tam naokoli pa za pravi ambient.

Razmišljanje o “Jezerski Stog 22.6.2014

  1. Pingback: Prazniki v Bohinju 31.10.-1.11.2017 – Primož Blaha

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.