Kotovo sedlo 4.5.2013

V zadnjih dneh nas vreme malo heca – zato se najbolj obnese tisti pristop: gremo, pa bo že moralo biti v redu! Danes smo šli z Jerotom in Blažem na še eno smučarsko klasiko: lepa in širna pobočja, sneg, ki se obdrži dolgo v pomlad in pa divji gorski ambient; torej vse kar je potrebno za klasiko!

V planici pri skakalnicah (960m) je že pomlad in je treba kakih 15min peš do snega. Od Doma v Tamarju (1108m) naprej pa je snega zaenkrat še dovolj in se tudi po gozdu še brez težav prismuča po špuri. Malo višje smo srečali smučarja, ki se je spotaknil ob balanco in je ravno izkopaval kolo (!) izpod snega. Hmmm, vsekakor en bolj čudnih dogodkov na turi…

No, lastnik očitno ni bil pokopan skupaj s kolesom, zato smo šli naprej po dolini navzgor. Strmina narašča, mogočne stene se ožajo in vodijo proti temačnemu Jalovčevemu ozebniku. Mi pa smo pred njim zavili desno v zgornje nadstropje na širna pobočja pod Kotovim sedlom (2134m). Zaključili smo na grebenu na okoli 2220m tako kot večina iz množice današnjih obiskovalcev.

Vreme je bilo malo mešano, ampak dopoldne je zdržalo in tudi vidljivost je bila dobra – pa še prevroče ni bilo! Smuka pa naravnost odlična vse do Doma v Tamarju, tam na Radler za piko na i, potem pa še tisti nebodigatreba spust do Planice: malo smuka, malo porivanja, malo čofotanja, potem pa še 15min peš do avta. Ampak je bilo vredno, super tura!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.