Triglav 30.4. – 1.5.2013

Po nekaj dneh spet v Krmi, pa nič hudega, saj je res luštno. Od četrtka, ko smo brez težav prismučali do Kovinarske koče je pobralo ogromno snega, a izhodišče je še vedno le kakih 200m naprej.

V torek po službi smo se odpravili proti Kredarici in z Deanom in Maretom smo kar pošteno sopihali za Jakatom in njegovim 1-korak-1-višinski-meter tempom! Spodaj malo sonca, celo nekaj kapelj dežja, višje pa veter in megla. Proti večeru smo brez posebnosti prišli do Kredarice in se kar hitro pospravili v jedilnico na zasluženo večerjo!

Za zvečer je bila napovedana zjasnitev, zato smo upali na dobre razmere za vzpon na Triglav, Jaka pa tudi za smučanje z vrha. No, zjutraj je zunaj še vedno močno pihalo, vrh pa je bil v oblaku, tako da sneg sploh ni pomrznil – in smo šli nazaj spat…

Malo kasneje sem šel vseeno ven počakat sonce, ki pa je prišlo z rahlo zamudo – ampak vreme se je začelo popravljati! Tako smo po zajtrku sklenili, da vseeno skočimo na vrh, čeprav smo bili že kar pozni. Dean je počakal spodaj, Jaka je pod smerjo zaradi varnosti obrnil, Mare pa je skočil na vrh in nato odsmučal z grebena po Müllerjevem kaminu, kjer jih je danes kljub slabim razmeram smučalo še kar nekaj.

Sam sem šel lepo po normalki gor in dol. Razmere precej slabe – gnilo in mokro, ampak je bilo lepo uhojeno, na delih že kopno in tudi zajla že marsikje gleda izpod snega. Na vrhu pa nas je bilo kar nekaj in z nekaj previdnosti je šlo brez težav.

Preden sem prišel nazaj dol je bilo že kar pozno in smo s Kredarice odsmučali šele ob 10h v precejšnji vročini. Smuka je bila vseeno prav super po gnilcu, ki pa je v globino že povsem predelan in kompakten. Smučali smo v Snežno konto in pod Kurico in uživali vse do gozda v Krmi. Tam pa snega že zelo primanjkuje in smo se kar natelovadili preko vseh skal in kopnin – za letos je torej očitno konec. Kljub vsemu pa smo spodaj po ravnini prismučali še vse do avta na 900m, kar pa 1. maja tudi ni slabo!

Razmišljanje o “Triglav 30.4. – 1.5.2013

  1. kristina gosnjak

    aaaaaaaa, tole ti pa krepko zavidam….. 😛

    svaka vam čast….. 🙂 Luštno ste imeli…. :):):) Jaz pa danes zelo u easy. Plan so bili slapovi v Brezovici, a je bila taka gužva na poti do tja, da smo raje obrnile in šle kar na Rakitno hehe… pa drugič….

    če boš pa za kako pivičko zvčer pa le poklič… 😉 Lp,Kristina

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.