Dleskovška planota 18.-19.5.2013

Ta vikend sva imela s Simonom predpriprave na Peru: treba je bilo stestirati opremo, preveriti če imava vse – in predvsem če lahko vse to tudi nosiva!

Vreme naju je pognalo proti vzhodu in sva se odločila za obema pribljubljeno Dleskovško planoto, ki vsakič odkrije kakšno novo stezico ali pa nov pogled. Na planoti se sneg obdrži dlje, ampak sem se bal, da bo slabše. Sneg je bil sicer res še na večjem delu poti, a se ni prediral in ni bil pomrznjen, tako da je šlo prav v redu.

Začela sva v soboto šele pozno popoldne, ko se je ravno zjasnilo in se je naredil prav lep dan. Na Velikem vrhu (2110m) naju je pozdravil močan veter, ki je ustvaril prav zimske razmere! Kljub temu sva se odpravila po tisti obsežni travnati ploščadi do Velike Zelenice (2114m) in v delnem zavetrju ruševja odkrila lep prostor za najin mali šotor. Počakala sva na lep sončni zahod, potem pa hitro v šotor na varno. Večerja in nočitev.

Z izjemo ropota vetra je bila noč prav udobna in topla, tako da mislim, da sva pripravljena tudi na kaj hujšega. Noči so že zelo kratke in malo čez peto sva že pozdravila sonce. In čeprav sva se zbudila na vrhu, sva iz sestopa naredila kar solidno krožno turo po planoti. Po grebenu proti vzhodu po občasno precej zaraščeni poti pod Moličko pečjo in Poljskimi devicami, potem pa navzdol do samotne planine Polšak. Tam sva našla stezico, ki naju je pripeljala do markirane poti pod Dleskovcem, naokoli do planine Dolga trata in po spodnji poti čez Vrtače pri Inkretu spet na pot do planine Podvežak.

Lepa pohodna tura v idealnem časovnem oknu lepega vremena.

Razmišljanje o “Dleskovška planota 18.-19.5.2013

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.