Sončni zahod na Poreznu 3.3.2013

Danes sem šel na turo šele pozno popoldne, zato sem hkrati lovil sončni zahod. Že kar nekaj časa sem se odpravljal na Porezen (1630m) in danes je končno prišel na vrsto! Vzpon je bolj kratek, ampak za danes ravno prav – toliko bolj, ker je potem tudi sestop lahko hiter. Sicer si nisem obetal posebno dobre smuke, vseeno pa sem šel ravno zaradi hitrega spusta rajši s smučmi.

Začel sem malo nižje od Podhočarja nad Petrovim brdom. Pot gre skozi lepo smučljiv gozd, potem pa po čedalje bolj razglednem severnem grebenu – ker sem bil zgoden, sem si tam privoščil prav počasen vzpon z uživanjem v razgledih. Dolgo sem torej čakal, preden sem se odpravil tja, ampak mi ni žal in se bom naslednjič vsekakor lažje odpravil!

Na vrhu sem počakal na zahod, potem pa odsmučal po isti poti nazaj. Na grebenu je bilo še mehko, saj je bil do konca v soncu, tako da je šlo prav v redu. V gozdu sem občasno tudi še naletel na nekaj pršiču podobnega, nižje pa je bilo že pomrznjeno, a se k sreči ni prediralo in je bilo tudi čisto zadovoljivo! Do avta sem prismučal še pred trdo temo in tako je konec še enega lepega dneva…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.