Kurje vnebovzetje 15.8.2012

Danes je prav pasala ena krajša, lagodnejša tura. Toliko bolj, ker je bila res lepa, tako da si zasluži svojo objavo. V divjem svetu Martuljških velikanov se skriva majhen in nepomemben Kurji vrh (1762m) – kar pa še ne pomeni, da ni vreden obiska!

Štartala sva v Gozdu Martuljku in se usmerila proti Martuljških slapovom, potem pa se odcepila na nemarkirano in neobljudeno pot skozi strm gozd. Tam je kar malo zmede z vsemi kolovozi, vlakami in posekami, ampak našla sva. Višje je pot lepo sledljiva in tudi lepo razgibana. Po samotnem gozdu, preko idiličnih potočkov, skozi macesnove gaje in ruševje, potem pa strmo med skalami do vrha, kjer te pričaka travnata, razgledna terasa. In vse to v divjem kraljestvu Martuljka, kjer je vedno še prav posebej lepo!

Kljub dokaj zgodnji uri, je bilo na poti dol že kar vroče, tako da bi bilo prav osvežujoče narediti še ovinek skozi sotesko do obeh slapov. Ampak ko sva se vrnila na markirano pot, so se tam vile cele procesije, tako da sva kar hitro zavila nazaj proti domu… Lepa dopoldanska.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.