Polna luna in nevihta s Košutnikovega turna 2.8.2012

Vedno je fajn, če je tura malo drugačna. In včasih se je treba vdati volčjemu nagonu, ko kliče polna luna! 😉 Tako sva šla z Mihatom na večerni pohod na Košutnikov turn, ki je z 2136m najvišji vrh v grebenu Košute.

Običajno se sicer ne maram voziti po gozdnih cestah visoko v hrib, da bi si prihranil nekaj hoje – saj, zakaj bi se peljal, če si prišel hodit?! No, ampak v tem primeru je bilo vseeno dobrodošlo, da sva se z avtom lahko pripeljala skoraj do planine Spodnja Dolga njiva (1400m), oziroma kakšnih 15min hoje nižje. Tako je bila tura precej krajša, kar se je posebej poznalo na poti dol, ko ni bilo treba v temi dolgo hoditi po gozdu.

Kljub vsemu se je do vrha treba potruditi, pot je res strma. Gor sva šla po krajši zahodni, dol pa malo naokrog po vzhodni poti čez planino Zgornja Dolga njiva (1580m). Ker je bilo v dolini res grozno vroče, se nama ni nikamor mudilo in sva štartala že kar pozno zvečer. No, na vrhu sva imela dobro ohladitev, saj je precej pihalo in je bilo že skoraj zimsko mraz!

S sončnim zahodom ni bilo nič, saj je bilo na severu povsem črno in so temni oblaki kmalu pogoltnili sonce. Je bilo pa prav zato na nebu zelo pestro in so pisani oblaki ustvarjali razne umetniške podobe… Proti severu (na varni oddaljenosti) sva opazovala nevihto, kjer je kar dobro treskalo – ko tako opazuješ moč narave, se lahko samo čudiš in občuduješ! No, Mihatu je v kakšnih 500 poizkusih le uspelo ujeti eno strelo na fotko, tako da je bilo vredno! 😉

Potem naju je čakal še sestop, kjer pa sva si morala pomagati z umetno svetlobo, saj se je luna na začetku še malo skrivala za oblaki. Pa se je le kmalu odkrila in nama prijazno svetila, tako da sva brez težav prišla nazaj dol. Lepa tura in pa super nočno vzdušje.

Razmišljanje o “Polna luna in nevihta s Košutnikovega turna 2.8.2012

  1. Pingback: Vzhodni del Košute in lunin mrk 27.-28.7.2018 – Primož Blaha

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.