Krniška glavica 26.5.2012

V Zajzeri je vedno lepo in tole turo sem si že prej ogledoval, saj je že od daleč jasno, da je z vrha enkraten razgled! Tokrat sta se mi pridružila Andrej in Simon in ker je bilo za popoldne napovedano poslabšanje, smo se odločili za tole dopoldansko uživancijo.

No, ampak vreme se ne drži vedno napovedi in tako je bilo že zjutraj precej oblačno, ko pa smo se pripeljali v še povsem samotno Zajzero, je bilo ravno v naši smeri že jasno, le Montaž se je nekam sramežljivo skrival v oblačnem objemu. Pa smo kar takoj zagrizli mimo koče Grego (1389m), mimo močvirja/mlakuže/jezerca il Laghetto, potem pa strmo navzgor vse do vrha razgledne trdnjave Krniška glavica (1889m).

Cela pot je lepo razgibana, višje je vse polno ruševin in ostankov iz prve svetovne vojne, ves čas se odpirajo razgledi na vse strani – skratka prav nič dolgočasna pot! Vrh je pa prava travnata terasa, kjer se znajdeš iz oči v oči z Montaževo ogromno severno steno – in kot naročeno, se je ravno ko smo prišli na vrh Montaž tudi povsem odkril! Samo malo preveč mrzlo je pihalo, da bi prav dolgo posedali na vrhu.

Z vrha smo se spustili na drugo stran, mimo vseh ruševin in rovov prav do pod stene in potem prečno po prijetni in razgledni poti do bivaka Stuparich (1578m) in še naprej tik pod vrtoglavimi stenami in nazaj do parkirišča v Zajzeri. Tistega poslabšanja sicer ni bilo, tako da smo turo tudi zaključili v soncu in zadovoljni s še enim dobro izkoriščenim dopoldnevom.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.