Debela peč 18.12.2011

Končno zima! Snega sicer ni ravno ogromno, ampak že pogled na pobeljene vrhove je pomirjujoč! 😉

Danes je bilo tudi vreme idealno in sem se v ne najbolj zgodnjem jutru (no, dopoldnevu) odpeljal proti gorenjski. Ker je še precej svež sneg, sem se odločil za preizkušeno varianto – torej na Pokljuko! Nisem bil tam že ravno od prejšnje zime 😉  Na Pokljuki je snega samo kakih 5cm, ampak dovolj, da so smreke bele in je vzdušje res zimsko! Višje je snega hitro več, ampak tudi na 2000m max 50cm, razen mogoče lokalno v zametih kaj več.

Sicer pa nič presenetljivega. Pot na Debelo peč (2014m) je že lepo shojena, tako da gre brez težav, sneg je krasen pršič! Sem probal nazaj grede narediti ovinek čez Brda in Lipanski vrh, ampak tam ni bilo tako shojeno, tako da sem hitro zagazil do kolen in še čez! Saj je zabavno, ampak ko sem po 15min ugotovil, da sem še čisto na začetku poti, sem se rajši obrnil in šel po isti poti dol.

Ko  sem prišel dol so že prišli novi oblaki, ampak kakšnih večjih padavin spet ne bo. Skratka gor je že zimsko vzdušje, ampak še kakšna obilnejša pošiljka snega bi bila dobrodošla! 😉

2 razmišljanji o “Debela peč 18.12.2011

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.