Kredarica 29.1.2022

Po krasni turi in dobrih razmerah na Jalovcu prejšnji teden, se je spet oglasil Zoran, kljub nekoliko slabši vremenski napovedi. Tudi izbira smučarskih tur je zelo omejena v trenutnem pomanjkanju snega, ki hkrati postaja vse bolj trd in pomrznjen. Ena od vedno lepih možnosti je Kredarica iz Krme, kjer je snega dovolj, čeravno smuka tokrat ni bila ravno idealna (kar pa itak pogosto ni).

Skratka, v prvem svitu sva zakorakala po cesti in že kmalu občudovala prebujanje povsem jasnega dne. Včasih se ne pritožujemo nad zgrešeno vremensko napovedjo. Namesto skozi gozd sva tokrat sledila smučini, ki je prečila melišča, kar seveda ni bila dobra odločitev, saj je prečenje res dolgo. Nato spet bolj udobno do Prgarce, višje na sončnih pobočjih pa je bil sneg pomrznjen in je bil vzpon tudi s srenači kar naporen. Trenutno je vzpon bolj ugoden za pešake.

Na Kredarici je kar lepo vleklo, zato sva izkoristila zavetje koče. V tako lepem dnevu sva seveda pogledovala proti Triglavu, štirje so ravno sestopali, zelo počasi in previdno. Naju so odvrnila poročila o ledu, saj pridemo še kdaj, tokrat pa sva se zadovoljila brez vrha. Kljub soncu je bila podlaga povsem trda, še najbolje je bilo zgoraj, kjer je bil sneg suh, nižje pa kakor kje. Dobra izbira je bilo prečenje proti Kurici in po senčni strmini v suhem zbitem snegu do Prgarce. Spodaj pa spet bolj mešano, ampak brez kakšnih težav vse do ceste in po njej do avta. Res že nestrpno čakamo novo pošiljko snega, do takrat bo treba očitno še kdaj na obisk k sosedom …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.