Ženiklovec 4.12.2021

Letošnja zima nas je kar malce iznenadila, vendar se ne pritožujemo, rajši smučamo. Ženiklovec je eden tistih vrhov, ki do izraza pridejo prav pozimi, ko se iz nekega zapostavljenega kuclja spremeni v presenetljivo pester smučarski cilj, saj ponuja več možnosti spusta – da o širnih razgledih niti ne govorim!

Povzpeli smo se mimo Rekarja, v gozdu spodaj je snega še premalo za smuko. Že malo višje je gozd dobil povsem zimsko podobo in smo uživali v hoji skozi snežno idilo. Tudi vreme je bilo lepše od pričakovanj, sonce je idilo spremenilo v pravljico, vetra skoraj nič, temperatura pa decembru primerna, da je prijal vroč čaj.

Tako smo se tudi hitro strinjali, da bo le en spust premalo. Prvič smo smučali skozi pršičast gozd na sever in se z nasmeški na obrazih povzpeli do planine Javornik in ponovno na vrh. Drugi spust na drugo stran po še nedotaknjeni strmi poseki, ki se nižje zapre v graben, tam smo izstopili in si privoščili nekaj gaženja skozi strm gozd prečno do gazi z Javorniškega prevala ter po njej še tretjič na vrh. Za konec smo odsmučali po nekoliko zvoženih posekah, kjer se je še vedno našlo dovolj pršiča vse do ceste in po njej mimo Doma pod Storžičem vse do doline. Ni slabo za začetek.

PS. Morda se je v galerijo prikradla kakšna slika z Zelenice, ker je bilo tudi tam lepo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.