Strma peč 25.9.2021

Bil je čudovit jesenski dan: stabilno vreme, čisto ozračje in širni razgledi, prijetno sonce, za povrh pa še morje megle pod 1500 metri. Poleg tega nisem bil na Strmi peči že celo večnost, kar je težko razumljivo glede na fantastične razglede in pestro okolje. Edini minus te ture je nekoliko razvlečeno prečenje s Pecola (in seveda nazaj), čeprav ob takšnih razgledih tudi to ni ravno težko. Tako sem ponovno dobil pravo voljo do hoje v hribe (poleti rabim nekaj več prisile, ker so pogoji precej manj ugodni).

Torej, po nekaj hoje skoraj po ravnem se pot strmo vzpne mimo zanimivih skalnih formacij do divje škrbine Forca di Vandul, nato pa preko zavarovane skalne stopnje na stranski greben Viene, kjer smo pred seboj končno zagledali cilj. Sledi le še uživaški vzpon po razglednem grebenu do prostornega vrha, na katerem smo si privoščili nekaj posedanja in občudovanja razgledov, ki so bili ta dan resnično navdušujoči.

Sprva smo nameravali sestopiti do spodnje poti, ki pa je bila pod oblaki, zato smo se rajši vrnili po isti poti. Prav veliko ljudi na tem odročnem koncu nismo srečali, a tudi kozorogov ne dosti več, le kakih 15 jih je ležalo v senci ali pa skakljalo po skalah. Med sestopom so se oblaki začeli hitro razkrajati, tako da smo prispeli v dolino, ki se je že kopala v soncu in smo le še nadaljevali z uživanjem lepega dneva.

Razmišljanje o “Strma peč 25.9.2021

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.