Goličica 17.8.2019

Tri Goličice so v naših hribih, vse nekoliko v senci prvakov svojih skupin: Jalovca, Prisanka in Razorja. Tokrat bo govora o tisti, ki zaključuje divji greben, ki pada z Razorja med Mlinarico in Zadnjico tja proti Trenti. Lokacija prav na koncu grebena naši Goličici zagotavlja prvovrsten razgled iz osrčja Julijcev, a je kljub temu dokaj slabo obiskana.

Z Maretom sva turo začela na 38. ovinku vršiške ceste in se najprej spustila do Mlinarice, ki sva jo prečila malo preden se skrije v globoka korita. Naprej sva sledila kar lepo uhojeni poti skozi gozd, ki je tudi bogato “omožičena”. V spodnjem delu je sicer nekaj zelo strmih in izpostavljenih prečenj, višje je šlo brez posebnosti. No, ko sva prišla iz gozda, so se začeli odpirati posebno lepi pogledi vse naokrog.

Prav nobene vročine ni bilo in na vrhu sva si privoščila dolg odmor pred povratkom po isti poti. Spodaj sva se še zadržala ob Mlinarici, kjer je več slapičev in tolmunov. Na koncu je bila še največja težava priti čez Vršič, kjer gneča že (skoraj) spominja na dolomitske prelaze …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.