Iz Mrzle vode na Kamniti lovec 29.6.2019

Uživaška tura skozi samotno dolino na razgleden vrh je bila prava izbira za neobičajno lep poletni dan. Hoje je kar nekaj, a je ta večinoma zelo lagodna, hkrati pa ves čas navdušujejo dih jemajoči razgledi.

Zjutraj naju je na izhodišču resno zeblo, kar je bil prav dobrodošel občutek. Ob potoku Mrzla voda daleč v dolino pelje cesta, po kateri hoja ni ravno poseben užitek, a vendar hitro mine, ko se približuješ mogočnim goram v zatrepu. Kolovoz se nadaljuje vse do sedla Prašnik, tako da je predvsem na sestopu hoja manj udobna. Predvsem je pot precej dolga, saj naredi velik ovinek – prednost pri tem je raznolikost razgledov. Glavna nagrada pa je jasa malo pod sedlom, kjer ne preostane drugega kot obsedeti.

S sedla se nato nadaljuje zelo udobna pot skozi senčen macesnov gozd in končno pripelje na bolj strma odprta pobočja. Do vrha je pot potem toliko bolj zoprna po krušljivih skalah. Z Višarij je bilo kar nekaj obiska, a razgledov je bilo ta dan dovolj za vse.

Spustila sva se po isti poti in spet takoj ostala sama. Zgoraj previdno in počasi, skozi gozd zelo udobno in za konec po cesti v čedalje hujši vročini še daleč nazaj do izhodišča. V tej smeri po cesti traja malo dlje, saj so razgledi ves čas za hrbtom … Na koncu je bil ves napor pozabljen, ko sva si privoščila osvežitev v potoku (ime Mrzla voda je zelo upravičeno!).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.