Nabojseva škrbina 13.1.2018

Včeraj smo imeli nekaj težav pri izbiri ture in čeprav smo sprva načrtovali kakšno škrbino z južne strani Poliških Špikov, smo se na koncu znašli v Zajzeri. Saj še zdaj ne vem, če bi bilo bolje se držati prvotnega načrta, ampak niti ni važno – glavno je, da smo izkoristili zimski dan. Sonca pa tudi nismo dočakali, k sreči je v Žabniški krnici lepo tudi v slabšem vremenu.

V Zajzeri je snega dovolj. Najprej po razvlečeni cesti, nato strmo in kar naporno do koče Pellarini ter bolj udobno po široki dolini do škrbine. Poleg nas je bila tam le še ena skupina, a je bilo v njej kar kakšnih 30 ljudi, tako da je bilo precej pestro. Smuka v zgornjem delu prav super, kljub občasni skorji, ki ni preveč motila. Pod Višem je nekaj velikih plazovin, k sreči se jim da v celoti ogniti po dnu doline. Pod kočo in vse do doline je bilo trdo. Tam smo naredili napako, da nismo takoj pod kočo zavili levo, ampak smo nadaljevali v gozd, kjer nas je spodaj čakalo nekaj nadležnega prebijanja skozi goščavo.

Ljudje imamo zelo selektiven spomin in po dobrem kosilu je povprečje dneva zelo dobro. Čeprav vsi vemo, da kakšna tura ni bila noben presežek, pri turni smuki to pač sodi zraven. Pa kljub temu komaj čakamo, da gremo spet!

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.