Sleme nad Konjščico 5.3.2016

Bolj ko se bliža pomlad, bolj zimsko postaja! No, vsaj v višjih legah. Tako sem danes, kljub sprva drugačnim načrtom, spet končal na Pokljuki, saj je spodaj deževalo. Na Pokljuki pa mraz, močno sneženje, resna zima!

Najprej na planino Konjščica, nato pa po še sveži špuri na greben Slemena. Avtorja sem ravno ujel na vrhu, da sem se jima zahvalil za udoben vzpon, potem sta odsmučala nekam proti jugu. Jaz sem si spust zamislil malo bolj severno, zato sem šel po grebenu naprej in odsmučal naravnost proti planini. Sicer sem se moral ukvarjati z iskanjem prehodov, a smuka je bila enkratna in tudi smer sem lepo zadel.

Na planini sem hitro zbral motivacijo za še en vzpon, tokrat bolj desno. In že kmalu sem našel včerajšnjo, pretežno zasuto, špuro. Tako da hvala še Boru in Beniju. Smuka po znani smeri je bila še boljša, pravo razkošje pršiča! S planine spet nekaj vzpona na drugo stran in navzdol še vedno super vse do Rudnega polja. Tam sem moral le še poiskati in odkopati avto ter počasi po zasneženi cesti nazaj v mokro dolino.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.