(skoraj) Trupejevo poldne 28.2.2016

Kakšno grozno vreme! Seveda, če je sneg, potem vreme nikoli ne more biti dovolj slabo, da bi ostal doma!

Ta vikend sta bila na obisku Zoran in Iva, ki sta šla včeraj na Kotovo sedlo in sta bila navdušena, saj je bilo mrzlo, sneženo in pršičasto. No, danes se je spet otoplilo, tako da si nismo preveč obetali. Kljub temu smo se odločili za Karavanke, da ne hodimo spet na Pokljuko… Začelo se ni preveč spodbudno: v Gozd Martuljku je deževalo, v Srednjem vrhu je bil že, recimo, bolj sneg kot dež. A v vasi je snega le toliko, kot ga je zapadlo včeraj…

Višje količina snega hitro naraste, v Železnici ga je seveda že več kot dovolj. Bilo je kar kakšnih 20 cm novega, ki pa je bil obupno lepljiv in ker smo bili edini v teh koncih, smo se precej namučili z gaženjem. Saj letos smo že nekako navajeni na hojo s cokli, čeprav to danes je bilo naravnost grozno!

Iva je zaradi žulja pri lovski koči zaključila, z Zoranom sva še nekaj časa vztrajala, a tudi odnehala pred vrhom. Malo naju je skrbelo, da bo Ivo zamedlo, saj je res konkretno snežilo! Smuka je bila v resnici precej dobra – tistega mokrega snega ni bilo preveč, spodaj pa trda podlaga. Smo nanizali nekaj prav lepih zavojev. In kljub jutranjim dvomom smo prismučali vse do vasi: po kolovozu počasi in previdno, po zadnjem travniku pa pač po travi. Na koncu torej povsem uspešen dan!

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.