Nebeška simfonija v Debelem vrhu 7.11.2015

Ti čudoviti jesenski dnevi še kar trajajo. To je seveda vse super, le počasi že pogrešam kakšno turobno, deževno nedeljo, da bi se lahko v miru naspal… In če smo še prejšnjo nedeljo z Mihom in Anjo mislili, da smo ukradli eno zadnjih priložnosti za plezanje v hribih, je bilo ta vikend samo še bolj toplo.

V petek zvečer smo šli k Lovru v Bistrico, nato pa v mrzlem jutru, ne preveč zgodaj, do planine v Lazu. Tam sta šla Anže in Davor po svoje, preko Ogradov in na Debeli vrh, kjer sta naju počakala. Mislim, da jima hudega ni bilo. Z Lovrom pa sva se namenila naravnost navzgor v smer Nebeška simfonija (V+/III-IV, 430 m). V resnici je vmes še en detajl z oceno VI (V, A0), ki pa se mu zlahka lahko izognemo – kar sva tudi izkoristila. Drugi detajl naju je malo bolj namučil, vse ostalo pa je ena sama uživancija. Škoda za tistih nekaj travnatih raztežajev, ki nekoliko razbijejo smer, ampak vseeno je prav lepo speljana. Smer je tudi vzorno navrtana; morda že kar preveč, saj večinoma niti ni potrebe, ker bi bilo dovolj možnosti varovanja. V vsakem primeru dobra izbira za tople jesenske dni.

Z vrha smeri sva imela še kakšne pol ure vzpona do vrha. Sva se potrudila samo do predvrha, saj sva bila že lačna. Mehka trava, toplo sonce in razgled od Triglava do Jadrana pa so bili tudi povsem zadovoljivi. Na izhodišče smo prišli že v temi, tako da je bil dan kar polno izkoriščen.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.