Brana 17.8.2014

Danes z Lovrotom na Brani. Na ta lep nedeljski dan sva si privoščila malo sprehoda skozi gozd, razgled na ljubljansko meglo s Kamniškega sedla, nekaj plezarije po Zgornjem stebru in za posladek še malo zračnega grebenskega poplezavanja po Šiji Brane. Sestop je udoben in hiter, v koči imajo mrzel radler, na splošno nama ni bilo hudega. Morda bi bila dobrodošla le kakšna stopinja več in sunek vetra manj – res ne maram, da je prevroče za hojo, a vsaj toplo bi pa lahko bilo sredi avgusta!

Dostop do smeri je enostaven – od koče do pod stene, potem pa prosto po želji! Orientacija ni zahtevna, dejansko pa je na voljo kot kaže n variant!? Spodnji del sva šla nenavezana, saj je bolj skrotje kot stena, kmalu pa sva zavila na raz, kjer je postalo bolj zanimivo. Same plezarije ni prav veliko, a je precej lepo. Malo naju je namučil le zadnji del, ki se nama je zdel težji od tiste IV-.

Z vrha smeri sva prečila do vzhodnega grebena Brane – Šije. Mestoma malo bolj krušljivo, a na splošno zelo lep greben, kjer gre večinoma za lahkotno in uživaško poplezavanje. Višje sva se kratek del vseeno rajši varovala, greben je na splošno precej zračen.

Žal so takrat megle že objemale vrhove, tako da razgleda ni bilo, nekaj sonca pa le, da sva v miru pomalicala. Sestopi že na splošno niso najbolj zanimiv in napet del zgodbe, tokratni res ni bil prav nič posebnega… Še ena tura z več hoje kot plezanja, kar pa sploh ni slabo – važno, da je tura za uživanje!

Razmišljanje o “Brana 17.8.2014

  1. Pingback: Vikend nad Okrešljem 27.-28.9.2014 | Primož Blaha

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.