Velika Dnina 25.5.2014

Za zaključek uspešne sezone je Velika Dnina odlična izbira. Glede na količine snega sicer ni rečeno, da bodo smuči junija ostale v kleti, a vse ob svojem času… 🙂

Danes smo si obetali vroče sonce in poletne temperature, zato smo z Jerotom in Deanom začeli v prvem svitu. Hkrati se je prav nad Škrlatico tudi začelo oblačiti in kmalu je bilo jasno, da ne bo jasno. Škoda za zamujene razglede v sicer enkratno divjem okolju, a vsaj vroče nam ni bilo. Za hojo idealna temperatura, za posedanje pač ne.

Najprej seveda peš mimo koče v Krnici in po poti proti Špiku. Na mestu, kjer pot zavije levo, smo stopili na smuči in odpesjanili do strmega prehoda, ki vodi v zgornje nadstropje, v krnico Velika Dnina. Nekaj časa še na smučeh, najbolj strm del je bil večinoma kopen, bujno zaraščen in, no, strm, skratka vse prej kot udoben v pancarjih in s smučmi. A z nekaj potrpljenja (ki ga sicer ni bilo zaznati v našem izboru besed), smo zmogli tudi to.

Zgoraj se odprejo ogromna pobočja, ki bodo letos še daleč v poletje bogato zasuta s snegom. Na smučeh je šlo lepo enakomerno navzgor in ker se je megla malo dvignila, smo zaključili prav pod stenami na cca 2450m.

Zgoraj bolj trdo in precej kamenja, nato pa uživancija na širnem smučišču vse do ruševja, ki skriva tisti prehod nazaj navzdol. Tako kot navzgor nam ni preostalo izbire tudi navzdol. Takoj ko je šlo, smo spet stopili na smuči. Preko plazovin posutih s kamenjem sicer ni izgledalo prijetno, a je kar šlo. Nižje smo v Gruntovici vztrajali dokler je šlo do nekje 1300m, kar za konec maja sploh ni slabo! Kramo na ramo in še sestop v dolino. Še ena naporna in brez razgledov, a kljub vsemu uživaška in lepa!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.