Lepi Vršič – Kok 27.12.2013

Danes sva šla z Mihom preverit novo snežno pošiljko. Napovedana zjasnitev s SZ in velika plazovna nevarnost sta naju usmerila proti Karnijskim Alpam. Že med vožnjo sva obupavala nad visokimi temperaturami in zeleno pokrajino (in se malo kislo nasmehnila smučarjem v Kranjski gori, ki so se dričali po 100x20m zaplati snega).

V Ukvah sva zavila navzgor do izhodišča pri gamsovi gostilni (Camoscio). Tu je bilo na 1100m +1°C in le nekaj centimetrov novega mokrega snega… In pa seveda polno avtomobilov. Z višino sicer količina snega hitro narašča, zgoraj ga je že kak meter novega. Najprej sva šla na Lepi Vršič in se odpeljala nazaj do sedla ter se vzpela še na sosednji Kok. Bila sva precej pozna, a še vedno prezgodnja za jasne in čiste razglede z vrha. No,  do avta sva prismučala v že povsem jasnem dnevu.

Smuka na vrhu kar solidna, nižje je sneg že kmalu moker in težek, tako da je bila pri tisti naklonini najboljša strategija kar naravnost! 🙂 Spodaj sva šla bolj kot ne po cesti, kjer je ravno dovolj snega, da se previdno pripelješ do izhodišča. Skratka, ne ravno odlična smuka, malo omejeni razgledi, a kljub vsemu fajn – važno je, da greš! 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.