Triglav v mesečini 17.-18.12.2013

Nekaj posebnega je pohajati po zasneženih hribih v soju polne lune. Škrtanje snega, škripanje srenačev, zavijanje vetra in nočni razgledi na srebrno obarvane vršace…

Že v mraku sva se z Deanom pripeljala v Krmo, takoj pri avtu stopila na smuči in oddrsala navzgor. Jasno je bilo, da bo smuka v gozdu slaba, oziroma da bova rajši sestopila peš, a vsaj zgoraj sva si obetala boljše razmere, da bi bilo vredno tovoriti s sabo smuči. Kar precej sva se namučila med vzponom, prejšnjič (ko je bilo izhodišče celo še nižje) smo rabili celi 2 uri manj! Sva pač trmasto vztrajala na smučeh vse do vrha, kjer je bilo na prisojnih pobočjih močno pomrznjeno in bi šlo precej lažje peš… Hja, pozimi je pač veliko odvisno od razmer.

Tako sva zvečer na Kredarici samo na hitro nekaj pojedla, se odžejala in se zavila v spalke. Vstala sva še ponoči in se še vedno v soju lune povzpela na vrh. Malo nama je nagajal veter, sicer pa so razmere za vzpon optimalne, tudi večina varoval je še izven snega.

Na vrhu sva počakala sonce, ki je vzšlo iznad meglene doline in obarvalo vrhove vse naokoli.  Najlepši del dneva, ki je najlepši prav tam gor…

Nato sva se počasi odpravila nazaj do Kredarice. Ob poti sva srečala res veliko ljudi, očitno so vsi hoteli izkoristiti še zadnji lep dan. V koči sva si privoščila zajtrk in počasi spakirala. Ni se nama mudilo, a vseeno sva odsmučala prezgodaj (morda je tudi veter prispeval svoje), saj je bilo še malo pretrdo. Nižje sva ob pomanjkanju snega iskala prehode med rušjem, sprva je kar šlo, a sva malo zašla, se prebila spet nazaj do Zgornje Krme, nižje pa je bilo samo še vprašanje trmoglavosti kdaj bova odnehala. Nekako sva se namučila do gozda, nato pa peš sestopila še zadnje pol ure. Precej naporna smuka, v teh razmerah bi šlo lažje peš.

A na koncu je važno dobro izkoristiti lep dan (in noč), do naslednjič pa upamo na novo pošiljko snega!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.