Vršič in Prednje Robičje 7.12.2013

Včeraj smo imeli izpit iz zimske in ledeniške tehnike – kje drugje kot na Vršiču. No, k sreči nismo bili ves čas na mestu, ampak smo izpit opravljali med turo, tako da smo lepo izkoristili dan in se tudi dobro razgibali.

Do Koče na Gozdu se da z avtom, naprej pa bo šlo v letošnji zimi zgolj peš, saj ne bodo plužili do pozne pomladi. Kar se mene tiče, super – resda ne bo tako lagodno, ampak saj v hribe gremo hodit! Sodeč po včerajšnjem dnevu pa to pomeni tudi precej manjši obisk sicer (pre)obljudenega Vršiča, kar je spet samo dobro.

Vzpeli smo se na vrh prelaza in tam na soncu opravili izpitne formalnosti. Kljub soncu nas je začelo počasi zebsti, zato je bil nadaljni vzpon zelo dobrodošel. V koloni smo lepo zgazili do Prednjega Robičja (1941m), občasno v globokem snegu, med delno pokritim rušjem in na vetrovnem grebenu. Popoldne se je delno pooblačilo, ampak razgledi so bili vseeno odlični. Za konec še spust do ceste in v mraku smo zadovoljni in prijetno utrujeni prišli nazaj do Koče na Goozdu.

Nekaj Anžetovih slik pa tule.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.