Sinji slap 6.12.2013

Letošnja zima se je začela kar obetavno in po prvih smučarskih zavojih so razmere ugodne tudi za plezarijo. Danes naju je z Deanom Anže peljal na pravo preizkušnjo pred jutrišnjim izpitom; Sinji slap pod Češko kočo. Vendar pa plezanje slapov ne vključuje zgolj plezanja slapov, ampak tudi dostop in sestop, kar lahko vsekakor še dodatno popestri celo turo! 🙂

Nismo bili preveč zgodnji, kar je bilo dobro, saj smo bili potem sami, naveza pred nami pa je zgazila sestopno pot. Samo plezanje je bilo zanimivo, z Deanom sva bila še malo negotova, ampak zmogla sva! Predstavljam si, da bi bila zadeva lahko še dosti bolj ugodna, če bi bilo več ledu, na trenutke ga je namreč bolj za silo, na vrhu pa je še skoraj cel potoček.

Izplezali smo tik pri Češki koči, ki je zavita v idilično zimsko spanje tam v čudovitem okolju pod Grintovci. Čakal nas je še sestop in veseli smo bili gazi naveze pred nami. Snega je sicer veliko, polno je klož, tista prečna pot pa že itak ni najbolj ugodna v zimskem času. Poleg tega je gaz že prehitro zavila navzdol. Da ne bi gazili naprej, smo ji sledili in upali na najboljše. Na koncu smo se preko ruševja pod suhim snegom prebili do nekaj metrskega skalnega skoka, čez katerega smo rajši abzajlali. Ne najbolj udobno, a na koncu smo varno prišli na trdna tla in po ogromni plazovini sestopili do doline. Pestra in poučna tura v vedno lepem okolju.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.