Tosc 16.11.2013

Prva zimska tura v sezoni! Lahko bi sicer pojambral, da je snega še bolj malo, ni še tiste idile, bilo je toplo, sneg moker… ampak po tako lepi turi se pač ne bom pritoževal!

Ne posebno zgodaj sem se zapeljal na Pokljuko in se kljub nekaterim pomislekom namenil proti Toscu – če ne drugače, lahko še vedno zavijem na kak bližji vrh. Že kmalu sem prišel nad pas oblačnosti in sonce je takoj pokazalo svojo moč, sneg pa je bil že zjutraj moker – tistih nekaj borih centimetrov kar ga je bilo v gozdu. Tudi višje snega ni veliko pa še tega je kar pobiralo na vročem soncu.

Že na začetku sem se razveselil sveže gazi, ki je peljala mimo Konjščice in čez Jezerce; prepričan sem bil, da bo prej ali slej zavila proti VDV, a na mojo srečo je nadaljevala do Studorskega prevala, čez na drugo stran in vse do vrha Tosca (2275m)! Na vrhu sem srečal predhodnika in se jima zahvalil za gaz, vprašanje če bi sicer vztrajal, saj razmere niso bile preveč dobre.

Na poti nazaj je bilo še bolj razmočeno, k sreči je bilo snega manj kot sem pričakoval. Na južnih strminah se je tudi plazilo, a nič večjega. Vračal sem se po isti poti, saj me v takih razmerah ni mikal sicer vabljiv krog čez Viševnik. V gozdu sem že kar dobro čofotal, z dreves je vztrajno deževalo, skratka upam, da pride v kratkem nova pošiljka snega… 😉

Razmišljanje o “Tosc 16.11.2013

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.