Grosse Kesselspitze in Sichelwand 8.2.2017

Praznična sreda… v Avstriji. Saj smo z Marušo in Maretom sprva imeli namen preverit domači sneg, ampak smo se na koncu vendarle odločili za izlet čez mejo, kjer bomo verjetno bolje smučali. Zapeljali smo se proti Preberju, a so nas njegova spihana pobočja že od daleč odvrnila in smo obrnili v smeri Obertauerna, kjer sem si ogledal stanje že v nedeljo.

Tu sem že hodil pred skoraj natanko petimi leti, tako da tokrat ni šlo za odkrivanje novih krajev, ampak v redu, enkrat na 5 let nič ne škodi. Kar mrzlo je bilo, nebo pa precej moreče, kljub napovedi o zjasnitvi, a važno je bilo, da so bile snežne razmere videti obetavne.

Na planini Gastalm se je nebo pričelo odpirati in proti vrhu se nam je že smejalo, a še preden smo prisopihali gor se je spet zaprlo. Zato sva z Maretom skočila peš na vrh le pogledat križ, razgleda je bilo pa bolj malo. Smučali smo izpod vrha naravnost na jug, kar bi bilo super, če nas ne bi difuzna svetloba sabotirala. Nižje v gozdu je bila vidljivost boljša in tudi zavoji so lepo stekli vse do planine, kjer smo se hitro odločili za ponoven vzpon na Sichelwand.

V gozdu je bilo še polno nedotaknjenega pršiča, le višje pod grebenom ruševje še vedno ni pokrito. Kljub temu smo potegnili do križa na vrhu in Mare je odsmučal naravnost proti planini. Treba je bilo ujeti linijo med rušjem, tam pa je bilo pršiča do kolen in čez! Vse do planine je šlo krasno in tudi nižje je v gozdu končno dovolj podlage, da je šlo uživaško naravnost navzdol, le v zadnjem delu po cesti do izhodišča. Skratka, precej bolje kot smo pričakovali!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.