Krnica 28.3.2015

Danes spet v Krnici. Na vsak način sem hotel najti boljšo idejo, a me je prej premagala utrujenost, v spanju pa očitno tudi ni bilo uporabnih prebliskov…

Vsaj pihalo ni, če so bili že razgledi omejeni. Upal sem, da je bilo v dolini dovolj mrzlo, da je v zadnjih dneh snežilo in ne deževalo. Že pogled z vršiške ceste je bil rahlo raočaranje. No, v zgornjem delu je zgledalo lepo belo. Peš do planine V klinu, od tam pa brez težav na smučeh – in do tja se še vedno tudi prismuča.

Omembe vreden novi sneg je le v zgornjem delu pa še tam je podlaga tako neenakomerna, da nimam občutka, koliko ga je res zapadlo. Ker mi med vzponom po sredini ni zgledalo najlepše, sem smučal po desni strani. Na splošno slabše kot sem upal, a sem vendarle našel lepe, ravno prav široke pasove z nekaj mehkega snega na trdi podlagi, tako da je bil zgornji del prav super.

Nižje v grabnu pa konec veselja – vse skupaj ena sama plazovina! Sploh ne vem od kje toliko snega, ampak prehoda dejansko ni bilo. Niti še bolj desno med drevesi ne. Tako mi ni ostalo drugega kot peš čez plazovino in čez poraščeni hrbet v srednji graben, kjer je bila smuka bolj za silo. In še tam sem moral pretelovaditi čez eno konkretno plazovino! Nižje je snega še dovolj – žal je ruševja še več! Še nekaj rodea skozi gozd do koče in po cesti do planine. Težko bi rekel, da se je splačalo zaradi kratkega užitka v zgornjem delu… Po drugi strani pa vprašanje, če bi bilo kje drugje dosti bolje.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.