Hilmersberg – Mohar 1.4.2013

V letošnji zimi res ni bilo (in še vedno ni!) potrebe, da bi hodili prav daleč iskat sneg. A danes sva šla z Deanom vseeno bolj daleč na sever – iskat sonce!

Že lani smo bili prav na velikonočni ponedeljek pri koči Sadnighaus, pa je bilo premalo snega in smo šli v sosednjo dolino, hkrati pa smo se strinjali, da bo treba kdaj tja v boljših razmerah. Danes sva se torej v čemernem jutru zapeljala proti severu, na poti pa naju je spremljalo sneženje vse do Spittala…

Sadnighaus je super izhodišče s pestro izbiro ciljev, čakalo pa naju je kakih 15-20cm novega pršiča na trdi podlagi. Poleg naju je bilo tam samo še nekaj Avstrijcev, ampak ker sva bila prva sva pač midva utirala gaz preko lepih pobočij Asten Böden in čez manj izrazit vrh Kluidhöhe (2579m), potem pa po grebenu na Hilmersberg (2670m).

Odsmučala sva naravnost proti jugu, razmere pa… odlične! Bilo je le malo prekratko in tudi malce preveč položno. Cela tura je pravzaprav prekratka za tako dolgo vožnjo, zato sva se vzpela še na sosednji Mohar (2605m). Kar pošteno nama je bilo že vroče na aprilskem soncu, poznalo pa se je tudi pri smučanju – zgoraj je bila kloža, nižje pa že malenkost preveč južen sneg. Pa sva vseeno z navdušenjem prismučala nazaj do Sadnighausa – na dobro zasluženo pivo!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.