Grosse Kesselspitze 28.1.2012

Za iskalce snega je letos očitno edini pravi odgovor tujina. In ker pri nas res ni najboljša sezona za tiste, ki bi radi začeli s turnim smučanjem, smo se pač tudi s Freeapproved ekipo odpravili k sosedom.

Cilj je bil Grosse Kesselspitze (2358m), blizu smučišča Obertauern. Izhodišče je nekaj km pred Obertauernom na cca 1426m, kjer je bilo zjutraj pošteno mraz in oblačno. Že tam je snega kar precej in za začetek nas je čakal prijeten vzpon po kolovozu do planine Gastalm (1742m), kjer nas je prvič pozdravilo sonce, ki se je trudilo predreti skozi oblake. Snega je tam že čez 2m, od tega cca 80cm pršiča! Tako smo se z obljubo sonca in odlične smuke zagnali naprej v občasno kar pošteno strmino.

S smučmi smo prišli do malo pod vrha, saj je vršni del že prestrm za nas začetnike. Z Mihatom sva zato peš skočila na vrh – pogledat razgled na drugo stran 😉 Odsmučali smo bolj kot ne po smeri vzpona v res enkratnih razmerah! Samo v vmesnem delu je bilo nekaj ne preveč moteče klože, sicer pa pravo razkošje pršiča!

Skratka lep vzpon v dobri družbi in krasna smuka v odličnih razmerah! Očitno bomo letos še večkrat prišli v Avstrijo – se splača! 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.